VIA University College

Drømmer du om at komme på udlandsophold med studiet? Få overblik over dine muligheder

pige står med ryggen til og kigger ud på gade i Thailand

Der kan være gode faglige og sociale grunde til at tage et semester eller flere i udlandet. Under et udlandsophold kan du blive bedre til sprog, møde nye venner, og lære en anden kultur at kende.

Her får du indblik i en række muligheder, der er for udlandsophold i forbindelse med dit studie.

 Tag i praktik i udlandet

Flere uddannelser har praktikperioder, hvor du får mulighed for at prøve dine kompetencer af i den virkelige verden. Praktik er fx en obligatorisk del på erhvervsakademi- og professionsbachelor-uddannelser. Det er ofte muligt at tage din praktikperiode i udlandet.

Nogle uddannelser har praktikaftaler med virksomheder eller institutioner rundt om i verden. På andre uddannelsesinstitutioner skal du selv aktivt opsøge og få godkendt din praktikplads.

Du har fx mulighed for at komme i praktik i private virksomheder, NGO’er, interesseorganisationer og ved ambassader og kulturinstitutioner. Få mere information om udlandspraktik på uddannelsens egne hjemmeside eller på gribverden.dk

 Bliv udvekslingsstuderende

Du kan også tage på studieophold i udlandet.

Hvis du tager afsted som udvekslingsstudent, rejser du inden for rammerne af en udvekslingsaftale mellem din egen og den udenlandske uddannelsesinstitution. Du vil ofte kunne få opholdet godkendt som en del af din uddannelse, og det er muligt at søge økonomisk støtte til opholdet. Læs mere om udlandsophold som udvekslingsstudent på gribverden.dk

 Få mere inspiration i e-bogen: Den ultimative guide til dit studievalg 

 Tilrettelæg dit eget studiesemester i udlandet

Hvis du har specifikke ønsker til, hvor du vil hen på studieophold, har du også mulighed for selv at tilrettelægge dit udlandsophold. Når du tager afsted som gæstestuderende, skal du selv finde en relevant institution i udlandet, indhente oplysninger om optagelsesvilkår, indhold, studieafgift, osv.

 Læs også: Studieophold i udlandet? – hør 4 studerendes erfaringer

 Tag på et kortere ophold i udlandet

På flere uddannelser har du også mulighed for at komme på kortere studierelaterede ophold i udlandet, fx studieture, sommerskoler og konferencer. På gribverden.dk kan du få meget mere inspiration til og viden om dine muligheder for at opleve verden samtidig med dit studie.

I begge tilfælde vil du kunne få hjælp og vejledning ved det internationale kontor på den uddannelsesinstitution, du er indskrevet på.

  Hør Halfdan fortælle om sit studieophold i Tanzania

Få hjælp til dit studievalg. Hent vores e-bøger
Hvilken uddannelse passer til dig? Tag testen
Er du klar til at søge ind? Tag quizzen

KATEGORIER

OM BLOGGEN

Dinstudievej.dk er for dig, der står over for at vælge videregående uddannelse. Vores ambition er at hjælpe dig med at blive mere afklaret og inspirere dig til at træffe det rette studievalg.

Dinstudievej.dk er udviklet af VIA University College, Danmarks største professionshøjskole.

Læs mere om vores uddannelser på via.dk

SENESTE INDLÆG

2018-01-05T14:26:43+01:00Studieliv|