VIA University College

Hør Halfdan fortælle om sit studieophold i Tanzania


Studieophold i udlandet: Halfdan studerer til fysioterapeut i Aarhus. I forbindelse med sit studie har han været seks uger i Tanzania, hvor han blandt andet har arbejdet med at udvikle innovative hjælpemidler til handicappede børn.

Halfdan fortæller, at han valgte at tage til Tanzania på studieophold, fordi fagene blandt andet havde fokus på innovation og kreativitet. Og han så det som en god mulighed for at udvikle sin egen måde at være fysioterapeut på.

I Tanzania kom han blandt andet ud på et børnehjem, hvor han blev kastet ud i selv at skulle identificere opgaverne og problemstillingerne. Det synes han var rigtig spændende.

 Få mere inspiration til studieophold i udlandet i e-bogen: Den ultimative guide til dit studievalg

Hjælp til en dreng i kørestol

Halfdan og nogle af hans studiekammerater greb blandt andet fat i den problemstilling, at en af drengene, der sad i kørestol, havde fået en skæv ryg. Derfor tog de ind til den lokale møbelhandler i byen og købte noget skum og en rulle gaffatape.

Så tog de mål af drengens ryg og lavede nogle puder ud af materialerne, der blev formet og passet til, så han kunne komme til at sidde ordentligt i kørestolen igen. Det gjorde ham rigtig glad.

Halfdan fortæller, at det også rent personligt har været en rigtig stor oplevelse at være i Tanzania. I weekenderne har han fx været på safari, og han har besteget Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro.

 Læs også: Studieophold i udlandet? Hør 4 studerendes erfaringer

Anbefaler studieophold i udlandet

Men dét der har gjort størst indtryk på Halfdan under studieopholdet i Tanzania var at være på børnehjemmet. Her var han ude blandt lokalbefolkningen for at lave noget fysioterapeutisk behandling. Og her skulle han bruge det swahili, som han havde lært for at kunne kommunikere lidt med lokalbefolkningen.

 Læs også: Tag på udlandsophold

Halfan fortæller, at han helt klart vil anbefale andre at tage af sted på studieophold i udlandet. For ham personligt har det nemlig været en rigtig stor oplevelse både naturmæssigt og kulturelt, og ikke mindst er han og studiekammeraterne blevet udfordret på den gode måde fagligt.

Læs om fysioterapeutuddannelsen på VIA 

Mød alle VIAs sundhedsuddannelser

Få hjælp til dit studievalg. Hent vores e-bøger
Hvilken uddannelse passer til dig? Tag testen
Er du klar til at søge ind? Tag quizzen

KATEGORIER

OM BLOGGEN

Dinstudievej.dk er for dig, der står over for at vælge videregående uddannelse. Vores ambition er at hjælpe dig med at blive mere afklaret og inspirere dig til at træffe det rette studievalg.

Dinstudievej.dk er udviklet af VIA University College, Danmarks største professionshøjskole.

Læs mere om vores uddannelser på via.dk

SENESTE INDLÆG