VIA University College

Studiejobbet banede vejen – få 3 studerendes historier

Et relevant studiejob, netværksevents og projektsamarbejder kan give dig gode muligheder for at etablere kontakter til virksomheder. Og det kan bane vejen til dit første job som færdiguddannet.

Læs her, hvordan Linda, Frederik og Katrine brugte studiejobbet som springbræt.

Studiejobbet banede vejen – få 3 studerendes historier

Jeg er uddannet designteknolog med speciale i purchasing management. I dag er jeg ansat som compliance manager hos PWT Brands. Her var jeg både i praktik og ansat som indkøbstrainee under min uddannelse. Da jeg var færdig med min uddannelse, blev jeg ansat både som indkøbsassistent og som corporate compliance manager, hvor jeg i dag arbejder fuldtid med at holde øje med producenterne.

Det vil sige, jeg er med til at sikre, at tøjet er produceret under ordentlige forhold, og at medarbejderne har ordentlige arbejdsvilkår på fabrikkerne. Der er et globalt pres på at forbedre forhold for medarbejdere og miljø, men heldigvis er arbejdsforholdene blevet bedre. Det er skønt at være med til.

Læs hele Linda Røgens historie her

 Læs også: Sådan bliver du karriereklar

Frederik Sig Pedersen ingeniør fra VIA

Jeg er uddannet maskiningeniør og arbejder i dag som projektingeniør hos DIS A/S. Jeg kontaktede DIS, da jeg skulle i praktik under min uddannelse, for jeg vidste, at det var en virksomhed, jeg gerne ville arbejde for. I min praktik fokuserede jeg på at arbejde hårdt, fordi jeg gerne ville lære en masse nyt, men også fordi jeg på den måde kunne gøre mig bemærket. Det gjorde, at jeg efter min praktik blev ansat som studentermedhjælper.

Det har ført til, at jeg efter min uddannelse er blevet fastansat som rådgivende ingeniør. Lige nu er jeg tilknyttet et projekt hos en af de store internationale vindmølleproducenter. Jeg får lov til at prøve mange forskellige ting af og har være med i både store og små projekter, selvom jeg kun har været ansat som færdiguddannet i mindre end et år.

Det er min erfaring, at virksomheder ikke kun vægter høje karakterer, men også praktisk erfaring, når de ansætter ingeniører. Praktikken kan derfor hjælpe dig med at vise virksomheden, hvad du kan, og at du er klar til at gøre en stor indsats. På den måde kan du måske skabe dig et job.

Læs hele Frederik Sig Pedersens historie her

 Få mere inspiration i e-bogen: Den ultimative guide til dit studievalg

Studiejobbet banede vejen – få 3 studerendes historier

Jeg har læst Global Nutrition & Health og arbejder i dag som konsulent i afdelingen for ernæring hos Landbrug & Fødevarer. I løbet af min uddannelse arbejdede jeg der først i to år som studentermedhjælper. Det var med til at give mig nogle gode kontakter og indsigt i arbejdet i en stor organisation, som Landbrug & Fødevarer er.

Allerede et par måneder inden jeg blev færdiguddannet, blev jeg ansat i den stilling, jeg sidder i i dag. Mens jeg arbejdede på mit bachelorprojekt, var jeg hos Landbrug & Fødevarer to dage om ugen. Mit bachelorprojekt handlede om, hvordan calcium fra mejeriprodukter kan påvirke knogleskørhed. Den viden jeg fik gennem mit bachelorprojekt, bruger jeg i mit arbejde i dag, hvor jeg blandt andet er redaktør på facebooksiderne Mælken.dk og Dyrevelfærd i mejeribruget.

Læs hele Katrine Langvads historie her

 Læs også: Find det gode studiejob

Få hjælp til dit studievalg. Hent vores e-bøger
Hvilken uddannelse passer til dig? Tag testen
Er du klar til at søge ind? Tag quizzen

KATEGORIER

OM BLOGGEN

Dinstudievej.dk er for dig, der står over for at vælge videregående uddannelse. Vores ambition er at hjælpe dig med at blive mere afklaret og inspirere dig til at træffe det rette studievalg.

Dinstudievej.dk er udviklet af VIA University College, Danmarks største professionshøjskole.

Læs mere om vores uddannelser på via.dk

SENESTE INDLÆG

2017-09-28T08:00:59+01:00Karriere, Mød færdiguddannede|