VIA University College

Studiejob som underviser – derfor er det fedt!

Kan et studiejob være både studierelevant, personligt udviklende og sjovt? Hvis du spørger Katrine og Mette er svaret ja. De er begge studenterundervisere i VIA og tager sammen med andre studerende ud og underviser gymnasieelever i emner fra deres eget studie. Bliv klogere på, hvordan du kan gå i deres fodspor!

Et studiejob som underviser er på mange måder et drømmejob for dig, der gerne vil have et studiejob, der ikke bare giver penge på lommen, men også er fagligt relevant. Du behøver ikke nødvendigvis gå med en kommende underviser eller lærer i maven, men du skal have en oprigtig lyst til at formidle din faglige viden til nogen med helt andre forudsætninger end dig.

Hvordan får jeg studiejob som underviser?

Der er mange forskellige muligheder for dig, der gerne vil bringe din faglighed i spil i arbejdet med undervisning eller vejledning af unge mennesker. De fleste videregående uddannelsesinstitutioner tilbyder en række forskellige jobs målrettet egne studerende. Men kig også mod folkeskoler, højskoler og gymnasier, der kan have brug for vikarer eller undervisere til særlige forløb.

Bliv studenterunderviser og ambassadør for din uddannelse

Både Aarhus Universitet, Ålborg Universitet og VIA University College kører målrettede forløb, hvor studerende tager ud og overtager undervisningen på et gymnasium for en dag. Formålet er at gøre gymnasieelever klogere på deres uddannelsesmuligheder, og give dem en smagsprøve på, hvad de forskellige uddannelser går ud på.

Samtidig giver det de studerende mulighed for at prøve kræfter med jobbet som underviser og de lærer at formidle fagligt stof fra deres egne uddannelser. Som studenterunderviser skal du tilrettelægge dit eget undervisningsoplæg og varetage undervisningen af en eller flere gymnasieklasser pr event.

Som studenterunderviser skal du typisk stå til rådighed et vist antal dage henover året, hvor du sammen med medstuderende og en koordinator fra dit uddannelsessted tager ud og underviser på gymnasier. Dit uddannelsessted klæder dig selvfølgelig på til opgaven og tilbyder typisk formidlingskursus og løbende sparring på din undervisning.

 Få mere inspiration i e-bogen: Den ultimative guide til dit studievalg

Få job som undervisningsassistent

De fleste videregående uddannelsesinstitutioner rekrutterer egne studerende til job som undervisningsassistent på bestemte undervisningsforløb.

Som undervisningsassistent får du lov til til at bringe din egen faglighed i spil samtidig med, at du indgår i et team af erfarne undervisere, der kan støtte dig i dit arbejde. Som undervisningsassistent skal du typisk både bistå undervisning indenfor et bestemt fagområde, og også kunne vejlede studerende i forbindelse med større opgaver.

Typisk vil du først være kvalificeret til et job som undervisningsassistent, når du er et godt stykke henne i dit studie. Ofte vil du nemlig skulle assistere i undervisningsforløb, som du allerede selv har været igennem på andre semestre.

 Læs også: Find det (gode) studiejob

Bring din faglighed i spil som studievejleder

Er undervisning ikke lige dig, men vil du stadig gerne have et job med en tæt kobling til dit studie, kan du overveje jobbet som studenter-studievejleder.

Som studentervejleder skal du vejlede både dine medstuderende og kommende studerende om muligheder og regler på din uddannelse. Og du skal svare på spørgsmål om fx studieplanlægning, eksamen, valgfag og praktik. Du skal også være klar til at hjælpe med udfordringer af mere personlig karakter, fx studieforsinkelse, ensomhed eller andre bekymringer relateret til studiet.

På mange uddannelsessteder bliver du som vejleder desuden brugt på uddannelsesmesser og andre events, hvor du skal formidle information om uddannelsen og svare på spørgsmål.

Få hjælp til dit studievalg. Hent vores e-bøger
Hvilken uddannelse passer til dig? Tag testen
Er du klar til at søge ind? Tag quizzen

KATEGORIER

OM BLOGGEN

Dinstudievej.dk er for dig, der står over for at vælge videregående uddannelse. Vores ambition er at hjælpe dig med at blive mere afklaret og inspirere dig til at træffe det rette studievalg.

Dinstudievej.dk er udviklet af VIA University College, Danmarks største professionshøjskole.

Læs mere om vores uddannelser på via.dk

SENESTE INDLÆG

2018-01-05T13:28:38+01:00Økonomi og bolig, Studieliv|