VIA University College

Spring ud i studielivet med 8 studerendes bedste råd i bagagen

Få 8 studerendes bedste råd til dig, der skal starte på nyt studie


Lad være med at tage studielån. Pas på med alt for høje forventninger til dig selv. Og nyd det – for guds skyld. Det er tre råd, der går igen, når nuværende studerende bliver bedt om at give gode råd til dig, der skal tage hul på dit nye liv som studerende. Bliv meget klogere her, hvor vi serverer 8 studerendes guldkorn til dig. Bon appetit – og rigtig god studiestart!

Pia Christensen: Mange vil have en mening om, hvilken vej man skal tage eller lade være med at tage. Gladest bliver du, når du vælger det, du selv kan mærke får blodet til at rulle hurtigere. Det er en øvelse, og den kan bruges igen og igen gennem livet, fordi alting forandrer sig gennem livet. Det betyder også, at du kan få lyst til at uddanne dig løbende og nogen gange til noget helt nyt – også godt oppe i årene. Det er kun godt, hvis du bevarer nysgerrigheden!

Jane Fuhr Reiding: Lad være at optage lån – ever!

Fie Frost: Prøv at gøre det hele så simpelt som muligt: Gør det DU vil! Sæt dig ikke alt for hårdt i det økonomisk (lille lejlighed). Og husk at finde tid, både til det sure og det søde – og husk, at livet er begge dele, men man kommer igennem det alligevel!

 Se videoen: Springet fra elev til studerende

Malene Rebbe Berg: Træk i arbejdstøjet, vær den bedste udgave af dig selv, bo ydmygt (du vil sætte pris på det senere hen). Ha’ altid +100 kr på din konto den sidste bankdag hver måned. Hvis du ikke allerede nu elsker pasta, så lær’ det!

 Få mere inspiration i e-bogen: Den ultimative guide til dit studievalg

Steven Brøndel: Brug tiden på at lære dig selv at kende som menneske. Gennem de næste 3-4 år vil du komme i situationer, hvor både arbejdsliv, skoleliv og familieliv bare ikke kommer til at passe. Pas på med at trække fortidens forventning om at skulle præstere til 12-taller i hus ved hver eksamen med dig. Glæd dig i stedet over, at du nu står i en situation, hvor det er dig muligt at være nysgerrig, lære og udvikle dig.

Lev billigt, og gem pengene til de stunder i hverdagen, hvor det er dig muligt at kunne skabe stjernestunder for dig selv og dine venner, stunder som du vil kunne huske længe ud i fremtiden. Det kan være rejser, shelterture, studieture med mere. Giv dig selv plads til at sige “pyt” til hverdagens mange forventninger, se ind ad og byg videre på dig selv, det er nu, du har muligheden for det. Elsk at studere, så går tiden ikke så langsomt, lev i nuet og fokuser på at tage alle de muligheder livet kaster mod din vej. Du vil elske det senere!

 Læs også: 6 (spare)tips til livet på SU

Sonja Chamlerdwat Barrit: Mit bedste råd er at indse, du er studerende! Det betyder, at du skal lægge energi i dit studie, men samtidigt også være bevidst om, at du er voksen og ansvarlig. Når du først indser og mestrer dette, så har du opnået de helt rette kompetencer til arbejdslivet efter studiet.

Og nyd det for Guds skyld!

Mariann Hahn-Thomsen: Slap helt af, og nyd din frihed og ungdom!! Unge er flyttet hjemmefra i 100.000 af år, så det er ikke noget nyt

Trine Kongsøre: Læg et budget, lav en opsparing til studiebøger/tandlæge og lignende og lav madplaner for at spare penge. Kniber det med pengene, så tag et studiejob og ikke et studielån!

 Læs også: Hold styr på din studieøkonomi: 5 råd til livet på SU

Få hjælp til dit studievalg. Hent vores e-bøger
Hvilken uddannelse passer til dig? Tag testen
Er du klar til at søge ind? Tag quizzen

KATEGORIER

OM BLOGGEN

Dinstudievej.dk er for dig, der står over for at vælge videregående uddannelse. Vores ambition er at hjælpe dig med at blive mere afklaret og inspirere dig til at træffe det rette studievalg.

Dinstudievej.dk er udviklet af VIA University College, Danmarks største professionshøjskole.

Læs mere om vores uddannelser på via.dk

SENESTE INDLÆG

2019-08-05T09:05:30+01:00Økonomi og bolig, Studieliv|