VIA University College

Fra elev til studerende – hvordan forbereder du dig på dit nye liv?

Hør Sonja og Maja fortælle om de største forskelle mellem tiden på ungdomsuddannelsen og livet som studerende på en videregående uddannelse.

Hvordan adskiller livet som studerende på en videregående uddannelse sig fra det at være elev på et gymnasium? Hvordan er undervisningen anderledes? Hvilke krav bliver der stillet til dig, når du ikke længere er elev, men studerende? Og hvordan forbereder du dig bedst til de omvæltninger, dit nye liv som studerende uundgåeligt vil føre med sig?

Der er rigtig mange spørgsmål, der trænger sig på, når du skal starte på en videregående uddannelse. De fleste oplever overgangen fra at være elev til at være studerende som en stor mundfuld.

 Få mere inspiration til dit studievalg i e-bogen: Den ultimative guide til dit studievalg

Din hverdag som studerende adskiller sig på rigtig mange måder fra din tid som elev. Din læring bliver dit ansvar, og du skal selv opsøge den viden, som du har brug for blandt de store mængder pensum. Der bliver stillet store krav til din selvstændighed, både i forberedelse og i opgaveløsningen.

Samtidig kan du glæde dig til at møde en masse nye medstuderende, som brænder lige så meget som dig for det fag, du har valgt. Det er en stor styrke i dagligdagen og noget, der kan både motivere og hjælpe dig i dit nye studieliv.

 Studieklar? Prøv tjeklisten og se, om du er klar til at studere

De største forskelle

Ingen er bedre til at fortælle om forskellene mellem gymnasiet og videregående uddannelse end dem, der har prøvet det på egen krop. I videoen herover fortæller Maja og Sonja om deres spring til livet som studerende.

Maja: Du skal være forberedt på rigtig meget selvstudium, og du har selv ansvar for at få fundet relevant litteratur og forberede dig til timerne. Til gengæld kan du glæde dig til at møde en masse, som er mindst lige så motiverede som dig.

Sonja: Ambitionsniveauet er noget helt andet, og folk brænder virkelig for studiet. Vi arbejder med virkelige cases, som ligner dem, vi kommer til at arbejde med, når vi er færdiguddannede. Det er mega fedt!

Få hjælp til dit studievalg. Hent vores e-bøger
Hvilken uddannelse passer til dig? Tag testen
Er du klar til at søge ind? Tag quizzen

KATEGORIER

OM BLOGGEN

Dinstudievej.dk er for dig, der står over for at vælge videregående uddannelse. Vores ambition er at hjælpe dig med at blive mere afklaret og inspirere dig til at træffe det rette studievalg.

Dinstudievej.dk er udviklet af VIA University College, Danmarks største professionshøjskole.

Læs mere om vores uddannelser på via.dk

SENESTE INDLÆG

2017-08-10T12:40:54+01:00Mød studerende, Studieliv, Studievalg|