VIA University College

Sonja: Sådan fandt jeg den rette uddannelse i andet forsøg

Hvordan finder du ud af, hvad du skal studere? Hvornår ved du, at det hele går op i en højere enhed? Bliv klogere, når studerende deler ud af deres erfaringer med at træffe det svære uddannelsesvalg.

Sonja, læser til bygningsingeniør

Jeg har altid været meget glad for matematik og fysik og har altid tænkt, at jeg skulle gå i en ingeniørfaglig retning. Men på et tidspunkt i gymnasiet, blev jeg simpelthen så præget af mine medstuderende, at jeg i stedet begyndte at overveje at gå i en sundhedsfaglig retning.

 Læs også: Skal du vælge uddannelse? – husk at undersøge studieformerne

Jeg gik faktisk så langt, at jeg endte med at sende en ansøgning til sygeplejerskeuddannelsen. Men så fik jeg lidt tid for mig selv, og kunne pludselig mærke, at det føltes helt forkert. Der var bare et eller andet, der sagde mig – nej, det skal du ikke. Søg ind på ingeniørstudiet, som du altid har drømt om.

 Få mere inspiration i e-bogen: Den ultimative guide til dit studievalg

I det øjeblik valgte jeg egentlig helt at stoppe med at søge råd hos familie og venner. Jeg følte allerede, at de havde præget mig i nogle helt andre retninger. Så jeg valgte simpelthen at trække vejret, stå alene og tænke lidt for mig selv. Jeg begyndte at fundere over, hvad der egentlig altid har inspireret mig. Hvad har jeg altid synes var fascinerende? Og så var svaret egentlig klart for mig.

 Læs også: Find den rigtige uddannelse – 6 konkrete forslag til dig

Så jeg endte med at søge ind på ingeniørstudiet, og fik efterfølgende svar om, at jeg var kommet ind. Jeg startede og vi begyndte at lave en  masse matematiske beregninger, og jeg kunne bare mærke, at det var så fedt. Endelig at få lov til at sidde og beregne på noget som rent faktisk kommer til at blive en realitet på et tidspunkt.

Læs om bygningsingeniøruddannelsen på VIA

Mød alle VIAs ingeniøruddannelser

Mød flere studerende, der fortæller om studietvalget

Bliv inspireret - hør studerende fortælle, hvordan de traf deres studievalg
Maja har valgt uddannelse med hjertet – hør hendes historie
Pige fortæller om studievalg.
Få hjælp til dit studievalg. Hent vores e-bøger
Hvilken uddannelse passer til dig? Tag testen
Er du klar til at søge ind? Tag quizzen

KATEGORIER

OM BLOGGEN

Dinstudievej.dk er for dig, der står over for at vælge videregående uddannelse. Vores ambition er at hjælpe dig med at blive mere afklaret og inspirere dig til at træffe det rette studievalg.

Dinstudievej.dk er udviklet af VIA University College, Danmarks største professionshøjskole.

Læs mere om vores uddannelser på via.dk

SENESTE INDLÆG

2018-05-23T11:18:17+01:0019. maj 2018|Mød studerende, Studievalg|