VIA University College

Maja: Jeg har valgt uddannelse med hjertet

Vælger du uddannelse med hjertet eller hjernen?  Valg af uddannelse åbner en vigtig dør til det liv, du ønsker dig. Derfor er det vigtigt, at du ikke bare har hjernen men også hjertet med dig, når du vælger. Mød Maja, der aldrig har været i tvivl om hendes hjertevalg.

Maja, læser til pædagog

Jeg har egentlig altid vidst, hvad jeg gerne ville. Det bunder i, at jeg i 9. klasse var i erhvervspraktik i en børnehave, hvor jeg fik lov til at være rigtig meget en del af hverdagen. Jeg blev udfordret rigtig meget og fik en masse gode oplevelser sammen med børnene.

Jeg har også været barnepige lige siden jeg var 13 år gammel, og det har jeg faktisk haft af jobs lige siden dengang.

 Få mere inspiration i e-bogen: Den ultimative guide til dit studievalg

Der sker hele tiden noget, når man arbejder med børn. Du sidder aldrig stille, og man kan aldrig forudse, hvad der sker lige rundt om hjørnet. Hver dag er forskellig, og det kan jeg rigtig godt lide. Jeg føler virkelig, jeg kan være med til at gøre en forskel for børn, og det føles rigtig godt.

Nu læser jeg til pædagog, og gennem alle mine praktikker på uddannelsen, er jeg er kun blevet bekræftet i, at det med at være pædagog, det er bare dét, jeg skal.

 Læs også: Martin er pædagog og arbejder med flygtningebørn

Jeg søgte ind på pædagoguddannelsen gennem kvote 2, og derfor skulle jeg skrive en motiveret ansøgning. Det synes jeg faktisk var lidt svært, for her skulle jeg begrunde mit valg personligt i stedet for at blive målt på mine karakterer.

Læs om pædagoguddannelsen på VIA

Mød alle VIAs uddannelser inden for pædagogik og læring

Mød flere studerende, der fortæller om studievalget

Hør Sonja fortælle om at vælge forkert og finde den rette uddannelse i andet forsøg
Bliv inspireret - hør studerende fortælle, hvordan de traf deres studievalg
Pige fortæller om studievalg.
Få hjælp til dit studievalg. Hent vores e-bøger
Hvilken uddannelse passer til dig? Tag testen
Er du klar til at søge ind? Tag quizzen

KATEGORIER

OM BLOGGEN

Dinstudievej.dk er for dig, der står over for at vælge videregående uddannelse. Vores ambition er at hjælpe dig med at blive mere afklaret og inspirere dig til at træffe det rette studievalg.

Dinstudievej.dk er udviklet af VIA University College, Danmarks største professionshøjskole.

Læs mere om vores uddannelser på via.dk

SENESTE INDLÆG

2018-05-23T11:18:54+01:0021. maj 2018|Mød studerende, Studievalg|