VIA University College

Hvordan er jobmulighederne? Få 4 værktøjer til din research

Verden set gennem et objektiv

Det er en god idé at se, hvordan jobmulighederne er inden for de uddannelser, du overvejer at søge ind på. Hent hjælp til at finde de tal, der vedrører de uddannelser og karrierer, du interesserer dig for.     

Der er flere steder, hvor du kan finde beskæftigelsestal og prognoser, der peger på, hvordan det fremtidige arbejdsmarked forventes at komme til at se ud.
Men husk: Tallene ændrer sig over tid og giver altid kun et øjebliksbillede. Det betyder, at du ikke skal vælge en uddannelse, bare fordi der er rigtig gode beskæftigelsesmuligheder lige nu. For hvem ved, hvordan det ser ud om fire eller fem år, når du er færdiguddannet?

Og omvendt. Hvis der er meget høj ledighed inden for det område, hvor du altid har drømt om at arbejde. Så husk, at husk, at samfundet og arbejdsmarkedet ændrer sig hele tiden. Alle uddannelser peger i flere retninger.

 Få mere inspiration i e-bogen: Hvad kan jeg blive

Her får du 4 værktøjer til din research:

 Hvad laver de færdiguddannede?

ug.dk kan du finde beskæftigelsestal for de enkelte uddannelser. Vælg det fagområde, du er interesseret i. Vælg herefter den konkrete uddannelse. Under ’Fremtidsmuligheder’ kan du se beskæftigelsen for nyuddannede fordelt på brancher.

 Find informationer om uddannelse og job

uddannelseszoom.dk kan du finde informationer om de fleste videregående uddannelser i Danmark. Her finder du forskellige fakta om blandt andet indkomst, arbejdsløshedstal, arbejdstid og jobmuligheder i udlandet.

 Beskæftigelsestal fordelt på geografier

ug.dk kan du finde kort, der viser, hvordan beskæftigelsesmulighederne er for jobs, forskellige steder i landet.  Vælg erhvervsområde. Klik herefter på det arbejdsområde, du vil vide mere om. Vælg nu det specifikke job. På kortet kan du se, om beskæftigelsesmulighederne er ’Rigtig gode’, ’Gode’ eller ’Mindre gode’.

 Hvordan ser beskæftigelsen ud i fremtiden?

Der kommer jævnligt rapporter fra blandt andet Arbejdernes Erhvervsråd (AE). Her kan du se prognoser for, hvordan forskere forventer, at arbejdsmarkedet vil komme til at se ud i fremtiden.

Her finder du også artikler, der fortæller, hvilken type arbejdskraft, der forventes at blive mangel på i fremtiden. Men husk – ingen kan spå om fremtiden. Det er kun prognoser!

Få hjælp til dit studievalg. Hent vores e-bøger
Hvilken uddannelse passer til dig? Tag testen
Er du klar til at søge ind? Tag quizzen

KATEGORIER

OM BLOGGEN

Dinstudievej.dk er for dig, der står over for at vælge videregående uddannelse. Vores ambition er at hjælpe dig med at blive mere afklaret og inspirere dig til at træffe det rette studievalg.

Dinstudievej.dk er udviklet af VIA University College, Danmarks største professionshøjskole.

Læs mere om vores uddannelser på via.dk

SENESTE INDLÆG

2017-12-06T09:49:57+01:00Karriere|