VIA University College

Få gode råd til optagelsessamtalen

Alex læser til lærer.  Hør ham fortælle, hvordan optagelsessamtalen foregår og få gode råd til, hvordan du kan forberede dig til din optagelsessamtale.

Da Alex skulle søge ind på læreruddannelsen, var han først til en optagelsessamtale. Det var han, fordi hans snit ikke var højt nok til at komme direkte ind på uddannelsen. Og fordi han havde noget erhvervserfaring, der gerne skulle med i bedømmelsen, når han søgte ind.

 Hent e-bog: Sådan søger du ind: 9 nyttige guides til din kvote 1 eller 2 ansøgning

Hvem skal til optagelsessamtale?

Hvis du søger ind på læreruddannelsen via kvote 2, skal du til optagelsessamtale. Når du har søgt ind i kvote 2, modtager du en mail om, at du skal til optagelsessamtale. Mailen er personlig og indeholder et unikt link, som du skal bruge, for at booke en tid til samtalen. Du kan tage til optagelsessamtale over hele landet uafhængigt af, hvor du søger om optagelse.

Find alle læreruddannelser i Danmark

Hvordan foregår optagelsessamtalen?

Optagelsessamtalen er opdelt i to faser. Den ene fase har fokus på din personlige motivation. I denne del af samtalen diskuterer du en tænkt situation fra en lærers hverdag. Det kan være fra en konflikt i et frikvarter, en forældresamtale eller en situation fra et klasselokale. Samtalen handler om dit bud på, hvordan du ville forholde sig til situationen.

I den anden del af optagelsessamtalen skal du analysere en tekst med et relevant lærerfagligt indhold.

Læs eksempler på cases til optagelsessamtalen

Ikke nogen eksamen

Det er vigtigt at understrege, at optagelsessamtalen er en samtale. Det er ikke en eksamen. Det er en dialog, hvor du skal forklare dine holdninger til det givne emne.

Gode råd inden optagelsessamtalen

 Gør dig klart, hvorfor du gerne vil være lærer

Det er vigtigt, at du tænker over, hvorfor du gerne  vil være lærer. Hvad er din motivation og hvilken type lærer vil du gerne være?

 Undersøg uddannelsens hjemmeside

Inden du skal til en optagelsessamtale, er det en rigtig god idé at lave noget research på uddannelsens hjemmeside. Hvis der er noget, du er i tvivl om, så tag endelig kontakt til studievejlederen på uddannelsen. De kan hjælpe med de fleste spørgsmål.

Besøg VIAs læreruddannelser

Få hjælp til dit studievalg. Hent vores e-bøger
Hvilken uddannelse passer til dig? Tag testen
Er du klar til at søge ind? Tag quizzen

KATEGORIER

OM BLOGGEN

Dinstudievej.dk er for dig, der står over for at vælge videregående uddannelse. Vores ambition er at hjælpe dig med at blive mere afklaret og inspirere dig til at træffe det rette studievalg.

Dinstudievej.dk er udviklet af VIA University College, Danmarks største professionshøjskole.

Læs mere om vores uddannelser på via.dk

SENESTE INDLÆG

2018-08-27T10:02:05+01:0023. januar 2018|Mød studerende, Optagelse|