VIA University College

Bekymret for din studiestart? 4 råd, der hjælper dig godt i gang

Studiestart gode råd

Studiestart! Det kan være skræmmende at skulle starte på et nyt studie. Spørgsmål som “kan jeg klare det?”, ”kan de li¨ mig?, og “hvordan danner jeg nye venskaber?” presser sig på. Fortvivl ikke – langt de fleste har det ligesom dig.

Der er flere ting, du kan gøre for at forbedrede dig på din studiestart. Det handler i bund og grund om at være åben over for det nye. Du skal være tro mod dig selv og samtidig være nysgerrig på, hvem dine medstuderende er. Hvis du tidligt viser, hvem du er – både socialt og fagligt, vil det være lettere for dine medstuderende at afkode dig.

Her får du 4 tips til, hvordan du kan få en god studiestart

 Vær dig selv

Selvom tankerne ofte kredser om, hvem de andre er, så er det vigtigt, at du husker at være dig selv og stå ved, hvem du er. På den måde vil du hurtigere kunne knytte bånd, der styrkes gennem studietiden, i stedet for bekendtskaber, der smuldrer, når studietiden bliver hård.

 Vær åben

På dit studie er der helt sikker mange forskellige typer. Nogle virker måske mere stille end dig, klogere end dig, eller mere kedelige end dig. Andre virker mere selvsikre og mere sociale end dig. Men husk, at der er ingen, der er perfekte, selvom det måske kan virke sådan. Prøv at lade være med at sætte folk i bås. Langt de fleste har det ligesom dig – nysgerrige på alt det nye, nervøse og spændte på samme tid. Alle frygter ikke at være velkommen i en gruppe, eller at komme til at stå uden for fællesskabet.

 Få mere inspiration i e-bogen: Den ultimative guide til dit studievalg 

 Vær social

Socialt samvær har en stor indvirkning på, hvordan man kommer igennem studietiden. Ved at deltage aktivt i de arrangementer, der er på dit studie får du skabt et netværk og bliver en del af et fællesskab. Du får nogen at dele studiets udfordringer og sejre med, og det er med til at gøre dit studie mere vedkommende og i sidste ende nemmere at gennemføre.

 Læs også: Vil du gøre en ekstra indsats? Sådan bliver du mere aktiv på dit studie

 Vær ikke bange for at søge hjælp

Mange kan føle sig ensomme, selvom de er sammen med en masse mennesker. Det kan være svært at svare på, hvorfor man føler som man gør. Igennem studietiden er der særlige tidspunkter, hvor ensomhed letter opstår end andre. Fx når du starter på et nyt studie, hvis du kommer bagud på dit studie og ikke kan følge med de andre, eller hvis du undervejs oplever at miste nogen, du holder af.

Flere uddannelsesinstitutioner har tilknyttet studievejledere, psykologer, studenterpræster og coaches, som du kan snakke med om dine følelser, og som kan være med til at hjælpe dig videre.

Du kan også søge hjælp hos Studenterrådgivningen 

Få hjælp til dit studievalg. Hent vores e-bøger
Hvilken uddannelse passer til dig? Tag testen
Er du klar til at søge ind? Tag quizzen

KATEGORIER

OM BLOGGEN

Dinstudievej.dk er for dig, der står over for at vælge videregående uddannelse. Vores ambition er at hjælpe dig med at blive mere afklaret og inspirere dig til at træffe det rette studievalg.

Dinstudievej.dk er udviklet af VIA University College, Danmarks største professionshøjskole.

Læs mere om vores uddannelser på via.dk

SENESTE INDLÆG

2018-08-22T07:49:33+01:00Studieliv|