VIA University College

Er du i tvivl? – prøv uddannelsen af

piger laver gruppearbejde på studie


Er du i tvivl om, hvilket studie du vil søge ind på? Eller vil du gerne vide mere om en specifik uddannelse, før du beslutter dig?

Her får du et overblik over forskellige muligheder for at besøge uddannelsen og prøve studielivet af.

Åbent Hus

Til Åbent Hus kan du snakke med studerende og studievejledere om uddannelserne og få svar på de spørgsmål, du ikke kan læse dig til.

Samtidig er det en super mulighed for at få en rundvisning, mærke stemningen og få en fornemmelse for, hvordan det vil være at have en dagligdag på stedet.

Se hvor og hvornår, der er Åbent Hus, på uddannelsernes egne hjemmesider.

 Hør Mathias, Signe og Mette fortælle, hvorfor de har valgt at tage til Åbent Hus

Studerende for en dag

Oplev hvordan det er at være studerende på netop den uddannelse, du interesserer dig for. Som regel kommer du til at følge en studerende på en helt almindelig studiedag og vil derfor deltage i fx forelæsninger, øvelsestimer og arbejde i studiegrupper.

Og du får mulighed for at stille spørgsmål til, hvordan det er at gå på uddannelsen, og hvordan hverdagen som studerende opleves indefra.

Tjek uddannelsernes hjemmesider for mere information.

Har du specifikke spørgsmål om de enkelte uddannelsers indhold, struktur og hvordan undervisningen foregår, skal du kontakte studievejledningen på uddannelsen.

 Få mere inspiration i e-bogen: Den ultimative guide til dit studievalg

Studiepraktik i uge 43

Du kan komme i studiepraktik på de fleste videregående uddannelser over hele Danmark i uge 43.

Studiepraktik er for dig, der er i gang med det sidste år på en ungdomsuddannelse eller måske allerede har afsluttet den. Du kan også komme i studiepraktik, hvis du har en erhvervsfaglig baggrund.

Studiepraktik er det nærmeste, du kommer på at opleve, hvordan det er at gå på en bestemt videregående uddannelse, før du begynder på den.

Du bliver måske bekræftet i, at du er på rette spor eller finder ud af, at uddannelsen alligevel ikke er noget for dig. Studiepraktik vil altid gøre dig klogere og hjælpe dig et skridt videre i dit studievalg.

Læs mere og ansøg på studiepraktik.nu

 Læs også: Prøv uddannelsen af – tag i studiepraktik

Prøv jobbet af

Har du en i familien, blandt dine venners forældre eller måske en nabo, der arbejder inden for det fagområde, som du interesserer dig for?

Hvis svaret er ja, så spørg, om du må komme med personen på arbejde en halv eller en hel dag, så du kan få et indblik i, hvad uddannelsen fx kan føre til.

 Læs også: Find din karrierevej – der er flere jobmuligheder, end du tror 

 Læs også: Find den rigtige uddannelse – 6 konkrete forslag til dig

Få hjælp til dit studievalg. Hent vores e-bøger
Hvilken uddannelse passer til dig? Tag testen
Er du klar til at søge ind? Tag quizzen

KATEGORIER

OM BLOGGEN

Dinstudievej.dk er for dig, der står over for at vælge videregående uddannelse. Vores ambition er at hjælpe dig med at blive mere afklaret og inspirere dig til at træffe det rette studievalg.

Dinstudievej.dk er udviklet af VIA University College, Danmarks største professionshøjskole.

Læs mere om vores uddannelser på via.dk

SENESTE INDLÆG

2018-08-31T13:48:47+01:0027. august 2018|Studievalg|