VIA University College

Fra business studerende til cocktail direktør

Søren Nohrlund, direktør Nohrlund

Søren Aamand stiftede firmaet Nohrlund mens han studerede Value Chain Management hos VIA. I dag er han direktør for Nordens største cocktailfabrik og mere end hundredetusinde af firmaets hjemmeproducerede flasker ryger over disken til festivaller, firmafester og private fester.

Iværksætter som 17 årig

Som 17-årig etablerede jeg et cocktail catering firma, hvor jeg tog ud til fester og lignende med alt fra en bar til ingredienser til drinks. Firmaet voksede og en dag fik jeg en opgave, hvor jeg skulle ud til et kæmpe arrangement med mange gæster. Arrangøren vidste ikke om der kom tre eller 4000 gæster, og det betød rigtig meget i forhold til, hvor meget spiritus jeg skulle have med. Det var egentlig på det tidspunkt, at jeg fik idéen til Nohrlund.

Nohrlund er i al sin enkelthed cocktails som vi kender dem, blot tappet på flaske lige til at hælde op i et glas med is og nyde iskold.

I starten lavede vi alt selv. Vi kogte bl.a. safter og cider til vores produkter og vi havde egentlig succes fra begyndelsen. Allerede til det første arrangement, hvor vi havde vores Nohrlund-flasker med, spurgte gæsterne, om det var muligt at købe dem med hjem. Dér fandt vi ud af, at det ikke kun var barer og restauranter, der var en potentiel målgruppe men også private forbrugere.

 Få mere inspiration i e-bogen: Den ultimative guide til dit studievalg

Nordens (måske verdens) største cocktailfabrik

I dag arbejder jeg først og fremmest med udviklingen af nye produkter til Nohrlunds portefølje, mens min partner tager sig af tal og økonomi.

Vores salg er steget med 300% fra første til andet år, så nu kan vi leve af at producere Nohrlund. Dog har vi ikke de økonomiske muskler til at brygge kæmpe mængder cocktails og vi skal hele tiden sikre os, at der er købere til antallet af færdigtappet cocktails. Det er f.eks. en udfordring, hvis det pludseligt bliver solskinsvejr og efterspørgslen stiger, eller hvis det regner hele sommeren og efterspørgslen derfor falder.

Ved at prøve ting af i praksis har vi fået meget erfaring i forhold til hvem, hvor og hvornår Nohrlund skal drikkes. På den måde finder man ud af, hvad der fungerer og hvad der ikke fungerer.

I dag leverer vi Nohrlund cocktails til 5-600 cafeer, barer, restauranter og butikker i hele Danmark og er desuden med på mange festivaller. Vores ambition er at eksportere vores produkter til resten af Europa, men også USA og Australien, der er nemlig et stort potentielt marked for ’ready to drink´-produkter som Nohrlunds Organic Cocktails.

Den 15. juni åbnede Nohrlund Nordens, hvis ikke verdens, første cocktailfabrik i Hvidovre. Fabrikken kommer blandt andet til at bestå af en kæmpemæssig cocktailshaker, som kan mixe 3000 liter ad gangen og producere 1500 cocktails i timen. Og firmaet står med en forventet ordre på en halv million cocktails i 2017.

Læs mere: Cocktailfirmaet Nohrlund har så stor succes, at de nu åbner en cocktailfabrik

Mine råd til kommende studerende

 Start din egen virksomhed under studiet

Vær ambitiøs og prøv at etablerer en virksomhed selv allerede mens du studerer.

 Prøv teorien af i praksis

Min erfaring er, at jeg fik rigtig meget ud af undervisningen på uddannelsen, fordi jeg samtidig havde en lille virksomhed, hvor jeg med det samme kunne prøve og implementere teorierne af i praksis. Undervisningen giver meget mere mening, hvis man prøver tingene af i praksis.

 Find et godt studiejob

Har du ikke mod på at etablere en virksomhed selv, kan det være et alternativ at finde et studiejob, hvor du får mulighed for ’hands on’ at arbejde med de værktøjer, som du lærer på uddannelsen.

Læs om Value Chain Management uddannelsen i VIA

Mød alle VIAs businessuddannelser

Få hjælp til dit studievalg. Hent vores e-bøger
Hvilken uddannelse passer til dig? Tag testen
Er du klar til at søge ind? Tag quizzen

KATEGORIER

OM BLOGGEN

Dinstudievej.dk er for dig, der står over for at vælge videregående uddannelse. Vores ambition er at hjælpe dig med at blive mere afklaret og inspirere dig til at træffe det rette studievalg.

Dinstudievej.dk er udviklet af VIA University College, Danmarks største professionshøjskole.

Læs mere om vores uddannelser på via.dk

SENESTE INDLÆG

2017-06-22T12:58:32+01:00Karriere, Mød færdiguddannede|