VIA University College

Blev du ikke optaget på din drømmeuddannelse? – få vejlederens 5 bedste råd

Elena er studie- og karrierevejleder hos Studievalg Danmark. Få hendes bedste råd til dig, der ikke blev optaget på en videregående uddannelse.

 Tjek listen med ledige studiepladser på ufm.dk

Den 26. juli, når alle har fået svar på deres ansøgninger, offentliggøres en liste på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside, hvor man kan se alle de steder i landet, hvor der stadig er ledige studiepladser. Bliver du interesseret i en plads på denne liste, skal du undersøge hvordan du helt nøjagtig kan søge den plads. Det gør du ved at kigge på uddannelsesstedets egen hjemmeside. Find listen over ledige pladser på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside.

 Få helt styr på, hvorfor du ikke blev optaget

Hvis du har fået afslag på din ansøgning i år, så er det vigtigt, at du forholder dig til, hvorfor du har fået afslag. Er det måske på grund af dit karaktersnit? Er det et fag, du mangler eller er det noget helt tredje. Det har nemlig betydning for, hvordan du skal gribe det an næste gang, du skal søge ind. Hvis du fik afslag i kvote 1 på grund af snittet, kan det være en stor fordel for dig at overveje kvote 2 næste gang.

 Hent e-bog: Sådan søger du ind: 9 nyttige guides til din kvote 1 eller 2 ansøgning

 Opkvalificér dig, og forøg dine chancer

Hvis du forventer at søge ind på den samme uddannelse igen næste år, så overvej hvordan du kan forbedre dine chancer i kvote 2. Du skal sætte dig grundigt ind i, hvilke kriterier uddannelsen har i forhold til kvote 2. Det kan være, at et højskoleophold, noget erhvervserfaring eller en tur til udlandet kan forbedre dine chancer. Alle uddannelser har forskellige kriterier, og det er rigtig vigtigt, at du undersøger det enkelte sted og den konkrete uddannelse for netop deres krav til kvote 2.

 Søg bredere geografisk og fagligt

Når du søger igen næste gang, er der forskellige ting, du kan overveje. Du kan søge bredere geografisk, altså se om du kan finde den samme uddannelse i forskellige byer. Du kan også overveje, om du skal have kigget på lignende uddannelser. Det kan godt være, at der findes andre uddannelser, der også rummer dine interesser.

 Læs også: Er du i tvivl? – prøv uddannelsen af

 Søg vejledning, hvis du stadig er i tvivl.

Er du stadigvæk i tvivl, eller har du fået nye spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte en vejleder hos Studievalg eller en vejleder på en af de videregående uddannelser. Vi er altid klar til at hjælpe. Jeg vil ønske dig held og lykke med din næste ansøgning.

Få hjælp til dit studievalg. Hent vores e-bøger
Hvilken uddannelse passer til dig? Tag testen
Er du klar til at søge ind? Tag quizzen

KATEGORIER

OM BLOGGEN

Dinstudievej.dk er for dig, der står over for at vælge videregående uddannelse. Vores ambition er at hjælpe dig med at blive mere afklaret og inspirere dig til at træffe det rette studievalg.

Dinstudievej.dk er udviklet af VIA University College, Danmarks største professionshøjskole.

Læs mere om vores uddannelser på via.dk

SENESTE INDLÆG

2019-08-13T09:47:45+01:00Optagelse|