VIA University College

Få studerendes 5 råd til den gode studiestart

Fire studerende deler ud af deres erfaringer og giver dig deres fem bedste råd til den gode studiestart.

Studiestart er en helt speciel begivenhed, som markerer starten på et nyt kapitel i dit liv. Måske er du flyttet hjemmefra, måske endda til en helt ny by, og nu skal du også forholde dig til at starte et nye liv som studerende på en videregående uddannelse. Det er rigtig mange omvæltninger på kort tid og nok til at tage pusten fra de fleste.

En god studiestart er vigtig for, at du falder godt til på dit nye studie.  Heldigvis er der en masse ting, du selv kan gøre for at komme godt i gang med studierne. I videoen herover giver Sonja, Maja, Karen og Kamille dig deres bedste råd til den gode studiestart.

 Deltag i så meget som muligt

Det er vigtigt, at du engagerer dig i alt det nye og får skabt nogle gode relationer til dine nye studiekammerater, som du skal tilbringe de næste mange år med. Derfor er det også vigtigt, at du tør at være dig selv, så du fra start får skabt nogle gode relationer.

 Slap af – det hele skal nok gå

Det hele kan godt være lidt overvældende, men hvis du bare tager det stille og roligt, skal det hele nok gå. Fortvivl ikke, når du har overstået den første uge eller to, vil du allerede føle dig mere hjemme i alt det nye.

 Læs også: Fra elev til studerende – hvordan forbereder du dig på det nye liv?

 Vær ikke bange for at stille spørgsmål

Alle vil gerne vise, at de er tjek på det hele de første par uger og signalere, at de har styr på det. Men i virkeligheden har de fleste svært ved bare at finde rundt på uddannelsesinstitutionen. Så acceptér at du er i en læringsproces og forvent ikke, at du kan alt fra start. Du skal ikke være bange for at stille en masse spørgsmål. Alle er nye, og der er ikke nogen, der forventer, at du ved det hele fra en start – det gør dine medstuderende heller ikke.

 Få mere inspiration i e-bogen: Den ultimative guide til dit studievalg

 Tag del i foreningslivet

Find ud af, hvilke foreninger der er på dit nye uddannelsessted og opsøg dem, der falder inden for dine interesser. På den måde får du et større netværk og lærer nye mennesker at kende – også nogen som måske ikke læser det samme som dig.

 Husk at nyde det

Sidst men absolut ikke mindst: Husk at nyde alt det nye og spændende, du oplever. Studiestart er en oplevelse, du nok kun får én gang i det liv, så lad være med at lade frustrationer eller bekymringer skygge for alle de gode oplevelser.

  Læs også: Få en god studiestart – 4 råd til den gode studiestart 

Få hjælp til dit studievalg. Hent vores e-bøger
Hvilken uddannelse passer til dig? Tag testen
Er du klar til at søge ind? Tag quizzen

KATEGORIER

OM BLOGGEN

Dinstudievej.dk er for dig, der står over for at vælge videregående uddannelse. Vores ambition er at hjælpe dig med at blive mere afklaret og inspirere dig til at træffe det rette studievalg.

Dinstudievej.dk er udviklet af VIA University College, Danmarks største professionshøjskole.

Læs mere om vores uddannelser på via.dk

SENESTE INDLÆG

2017-08-23T12:26:49+01:00Studieliv|