VIA University College

Rune: Brug dit netværk, når du vælger uddannelse

Har du ændret mening, når det kommer til dit studievalg? Er du blevet usikker, fordi du pludseligt er i tvivl? Rune brugte sit netværk til at finde ud af, hvad der er det rigtige for ham.

Hej, jeg hedder Rune, og jeg drømmer om at blive forsyningsingeniør

En af de ting jeg var mest usikker på i forbindelse med mit studievalg, det var, at jeg har en HHX som baggrund. Jeg havde længe haft meget fokus på, at det skulle være en erhvervsmæssig uddannelse, som jeg ville tage fremadrettet. Men så fandt jeg ud af, at det var ikke det jeg ville.

Sæt din stemme i Tvivl-o-meteret og bliv klogere på din egen og andres tvivl

Sæt din stemme i Tvivl-o-meteret og bliv klogere på din egen og andres tvivl

 Få mere inspiration i e-bogen: Den ultimative guide til dit studievalg

Min far trak mig med op på VIA, hvor de havde åbent hus. Her endte det ud i, at der var det her vand, der repræsenterede en forureningsmodel. Min far pegede på den, og sagde – der er noget vand, det kan du da godt lide. Vi endte med at gå derover og snakke med dem om, hvad det vil sige at være forsyningsingeniør. Så valgte jeg, at det var den uddannelse jeg gerne ville gå på. Jeg startede med at læse adgangskurset, inden jeg begyndte på forsyningsingeniøruddannelsen.

 Læs også: Hvad skal jeg studere – 6 råd til hvem du kan spørge om hjælp

Mit bedste råd til andre er, at man skal snakke med folk som kender dig fx forældre og venner. Snak med dem om, hvad der betyder noget for en, og hvad man kan forestille sig at arbejde med fremadrettet. Mit råd til mig selv ville være, at det er okay at være nede. Og det er okay at føle, at man skuffer folk. Det vigtigste er, at man selv er glad.

Få hjælp til dit studievalg. Hent vores e-bøger
Bliv klogere på din egen og andres tvivl
Kender du karrieretypen? Test din viden lige her

KATEGORIER

OM BLOGGEN

Dinstudievej.dk er for dig, der står over for at vælge videregående uddannelse. Vores ambition er at hjælpe dig med at blive mere afklaret og inspirere dig til at træffe det rette studievalg.

Dinstudievej.dk er udviklet af VIA University College, Danmarks største professionshøjskole.

Læs mere om vores uddannelser på via.dk

SENESTE INDLÆG

2018-09-19T08:32:07+00:00 6. september 2018|Mød studerende, Studievalg|